29. marraskuu 2017

Parhaat vinkit hääbudjetin tekoon

Hääbudjetti on osa hääsuunnittelua. Halusipa sitä tai ei. Usein siihen kaivataan myös apua varsinkin hääsuunnittelun alussa. Sen vuoksi kokosin tähän olennaisimmat neuvot siitä, miten hääbudjetti kannattaa laatia. Lopussa vielä vinkki, miten puuhasta voi nykyään selvitä jopa ilman exceliä


20. syyskuu 2017

Hääparin syksyn menovinkit

Alkuvuosi on aina häätapahtumien kulta-aikaa, mutta kyllä syksylläkin tapahtuu myös blogien ja hääsivustojen ulkopuolella. Ainakin nämä seuraavat ovat sattuneet omiin silmiini.


17. syyskuu 2017

Häälisän pengontaa

Hääsuunnittelussa suurin yllätys on se, että kaikki maksaa - ja paljon. Eipä aikaakaan, kun morsian tai sulhanen ryhtyy epäilemään, että heitä sumutetaan. Omin silmin voi todeta, että hääkimppu on normaalia kukkakimppua kalliimpi. Samoin häämeikin hinta on korkeampi kuin normijuhlameikin. Ja entä ne hääpuvut, joiden hinta teetettyinä tai yhtä lailla valmiina ostettuina ovat jotain muuta kuin tavallisten iltapukujen. Se kirottu häälisä onkin totta! Vai olisiko sittenkin niin, että pelko häälisästä on täysin puppua?


31. heinäkuu 2017

Kuinka selvitä haasteesta nimeltä häiden istumajärjestys?

Häiden istumajärjestys eli plaseeraus eli mihin kukin häävieras takapuolensa parkkeeraa tuntuu aiheuttavan lähes jokaiselle hääparille harmaita hiuksia. Vieraan astuessa hääjuhlapaikalle pääsee hän heti ensimmäisenä etsimään itseänsä. Nimittäin pöytäkartasta. Itsensä löydettyään sinne suunnataan, jos ei nyt ihan heti juhlien aluksi, niin ainakin ruokailuun mennessä. Ennen kuin häävieras näkee valmiin istumajärjestyksen, hääparilla on kuitenkin edessä monta mutkaa.


30. toukokuu 2017

Vieraan näkökulma : Vältä nämä yleisimmät häämokat 3 + 1

Viime lauantaina saimme kunnian olla mukana rakkaan ystäväni häissä. Häihin valmistautumisen eli käytännössä vaate-, kenkä-, kampaus- ja meikkistressin välissä pohdin hääjuhlia vieraan näkökulmasta. Minkälaisissa häissä vieraat viihtyvät parhaiten? Tai toisaalta, mikä on se varma keino pilata häät? Ekaan kysymykseen vastaukset vaihtelevat, mutta jälkimmäisessä toistuvat kerta toisensa jälkeen samat tarinat. Tässä ne 3 + 1 yleisintä vastausta.