Hääbändit ja häämusiikki Lappi

1hakutulosta

⁨Varaa bilebändi tai hää-DJ juhliisi ⁨Lapin⁩ alueelta.⁩

Miten valita bändi häihin?

Bändin valitseminen häihin voi olla haastavaa, mutta tärkeintä on määritellä ensin omat toiveet ja budjetti. Tässä muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon bändin valitsemisessa.

 • Tyyli ja tunnelma: Aluksi kannattaa miettiä, minkälaista musiikkia haluatte häissänne soitettavan. Jos toiveena on perinteistä tanssimusiikkia, kannattaa etsiä bändi, jonka ohjelmistossa on tanssilavojen suosikkeja. Jos toiveena on villi biletys tuoreiden hittien kera, on silloin bilebändi sopivalla biisilistalla hyvä valinta.

  Kannattaa siis kuunnella läpi esittelyvideot ja keikkanäytteet ja selata läpi ohjelmistot. Usein bändit voivat pyydettäessä harjoitella hääjuhlaa varten muutaman hääparin toivekappaleen biisilistan ulkopuolelta, mutta pääasiassa keikkasetit koostuvat bändin valmiista ohjelmistosta.

 • Hinta: Pohtikaa, minkälainen teidän budjetti hääbändille ja häiden musiikille on. Budjetti on usein rajaava tekijä esiintyjiä valitessa, joten se kannattaa olla itsellä selvillä. Hääbändien keikkahinnat vaihtelevat, ja yleensä pätee se, että taito ja kokemus maksavat enemmän. Toisaalta hääbändi on tärkeä tekijä hääjuhlan tunnelman kannalta, joten bändin valintaan kannattaa varata aikaa.

  Jos budjetti on rajallinen, voi olla hyvä pohtia bändin vaihtoehdoksi pienempää kokoonpanoa kuten trubaduuria tai duoa. Taitavat muusikot osaavat luoda upean tunnelman riippumatta yhtyeen koosta.

 • Juhlatila: Kun pohditte bändin varaamista häihin, muistakaa varmistaa, että valitsemassanne juhlatilassa on sopiva tila esiintyjälle.

 • Aikataulu: Kun oma suosikki on löytynyt, kannattaa olla mahdollisimman nopeasti yhteydessä bändiin. Sesonkiaikaan suosituimpien hääbändien keikkakalenteri tulee täyteen ajoissa.

Bilebändi KOPLA X
Bilebändi KOPLA X

Hääbändi vai Dj - Kumpi kannattaa valita häihin?

Ensin tärkein. Molemmat ovat mainioita vaihtoehtoja hääjuhlaan, eikä ole yhtä oikea vastausta. Valinta livebändin ja Dj:n välillä riippuu tietenkin henkilökohtaisista mieltymyksistä, mutta ottakaa huomioon myös seuraavat valintaan vaikuttavat seikat.

 • Tila: Juhlatila voi laittaa rajoituksia sille, valitaanko häihin Dj vai bilebändi. Bändi tarvitsee esiintymistä varten paljon enemmän tilaa, joten jos hääpaikassa on niukasti tilaa esiintyjälle, on Dj parempi valinta.

 • Tunnelma: Hääbändeillä ja Dj:llä on omat tyylinsä. Kannattaa tutustua tarkasti bändien esittelyvideoihin ja musiikkinäytteisiin, jotta löytää itselle sopivan esiintyjän. Myös Dj:n kohdalla on hyvä tutustua etukäteen minkä tyyppinen esiintyjä on kyseessä. Lähtökohtaisesti Dj pystyy kuitenkin tarjoamaan laajemman valikoiman musiikkia eri tyyleistä ja genreistä. Jos siis haluat, että kaikki vieraat pääsevät tanssimaan suosikkikappaleitaan on Dj hyvä valinta.

 • Budjetti: Yleensä DJ on edullisempi valinta kuin monihenkinen bändi, mutta verrattuna esimerkiksi pienempiin kokoonpanoihin, kuten duon, ei hinta välttämättä eroa merkittävästi.

Jos budjetti ei ole esteenä, kannattaa myös harkita molempia. Silloin Dj voi esimerkiksi vastata taustamusiikista jo häiden ruokailusta lähtien ja soittaa musiikkia illalla kun bändi on esiintymistauoilla.

Lopulta valinta DJ:n ja bilebändin välillä riippuu hääparin mieltymyksistä ja toiveista!

Jyvä Ensemble
Jyvä Ensemble

Poimintoja kategoriasta hääbändit ja häämusiikki