Meistä

Ilari ja Marja
Tahtoon perustajat, Marja Kontiainen & Ilari Patrikka.

Kaikki sai alkunsa omista häistämme. Juhlia varten rakensimme tietämättämme ensimmäisen prototyypin hääsovelluksesta, joka tulisi palvelemaan tuhansia suomalaisia hääpareja.

Tahtoo syntyi halusta auttaa muita hääsuunnitelmiensa kanssa tuskailevia hääpareja. Sovellus sai alkunsa pienenä sivuprojektina, johon lopulta rakastuimme niin, ettemme malttaneet enää päästää siitä irti.

Tahtoon perustajina meillä oli takana teknisiä ja kaupallisia opintoja, kokemusta useammasta start-upista, hääkuvauksesta, it-konsultoinnista ja ennen kaikkea sovelluskehityksestä. Tuntui siltä, että ehkä uskaltaisimme hypätä tyhjän päälle ja ottaa haasteen vastaan.

Nimi palvelulle syntyi kun mietimme, miten hääsivujen osoitteista saisi hauskoja ja hääjuhlissa toimivia. Nykyään sinäkin voit päätyä ilmoittautumaan häihin esimerkiksi osoitteessa matti-ja-maija.tahtoo.fi.

Tähän mennessä Tahtoo on ollut osana lukemattomien parien häätarinaa, sovelluksella on tehty yli 10 000 hääsivua ja sen kautta on ilmoittautunut yli puoli miljoonaa häävierasta.

Matka on ollut mahtava ja olemme kiitollisuudenvelassa monille ihmisille kaikesta saamastamme avusta. Ilman teitä emme olisi tänään tässä. Aiomme päättäväisesti jatkaa sitä, mitä teemme parhaiten. Suomen ihanimman hääsovelluksen tarina on vasta alussa.

Marja ja Ilari Tahtoon perustajat
15 000
Hääsivuja
1.1 miljoonaa Ilmoittautuneita hääsivuilla
0.5 miljoonaa Sivukatselua kuukaudessa

Mistä kaikki alkoi

Olipa kerran sulhanen, joka sai vastuulleen hääkutsun suunnittelun, ja morsian, joka hoputti vieressä kymmenien to do -listojensa kanssa.

Juhlapäivän uhkaavasti lähestyessä idea perinteisestä paperikutsusta vaihtui sulhaselta paremmin luonnistuvaan verkkohääsivuun. Sitten alkoikin tapahtua.

Hääsivu valmistui, mutta sulhanen vain jatkoi askarteluaan. Vaivihkaa sivun oheen ilmestyi morsiamelta salassa koodattu vieraidenhallintaohjelma ilmoittautumisineen, tilastoineen sekä pöytäkarttoineen!

Tätä voisi joku pitää yliampuvana, kun vieraita kutsuttiin hädin tuskin viittäkymmentä. Sulhanen vain sattui olemaan periaatteen mies, joka ei millään suostunut käyttämään Exceliä tai ruutupaperia.

Hääkuva
Ilarin ja Marjan hääkuva, valokuvaaja Lauri Hytti

Koitti hääpäivä. Vastasimme molemmat myöntävästi, juhlimme aamuun asti ja karkasimme pitkälle häämatkalle.

Reissussa maisemien ja maiden vaihtuessa mietimme, haluaisikohan joku muukin käyttää Ilarin koodaamia ohjelmia hääsuunnittelun apuna. Ajatus Tahtoosta alkoi kirkastua.

Lopulta, vaellettuamme kantapäät rakoille Uudessa-Seelannissa, teimme päätöksen tarttua haasteeseen. Vuokrasimme kesken häämatkan huoneen Australiasta kuukaudeksi ja ryhdyimme työhön.

Oon niin kiitollinen teille, että ootte omien häidenne kautta kekanneet tän liikeidean❤️ Ja toteutus kaikkineen on niin huikea.

Tahtoo oli aivan mieletön apu häiden järjestämisessä!

Ei riitä sanat kuvailemaan kuinka paljon sain apua, tukea, ideoita, iloa, innostusta teiän sivustolta!

Ihan käsittämättömän upea sivusto, joka auttoi hahmottamaan isoa kuvaa ja muistamaan kaikki pienet yksityiskohdat.

Palattuamme Suomeen muut asiat saivat odottaa, kun jatkoimme sovelluksen rakentamista. Luovuimme omasta kodista voidaksemme keskittyä palvelun kehittämiseen vaihtaen majapaikkaa sen mukaan, mistä vain satuimme löytämään katon pään päälle.

Hirsimökki suomalaisessa talvimaisemassa
Kuva Tahtoon toimistosta vuonna 2019 Lapin tunturien katveessa

Sen jälkeen Tahtoota on rakennettu niin Helsingissä, Keski-Suomessa, Etelä- ja Pohjois-Savossa kuin Utsjoellakin.

Vaikka häämatka päättyikin, seikkailumme oli vasta alussa!

Olemmeko saaneet olla osa matkaanne hääpäivään? Meidät voi tägätä somessa #tahtoofi