Hääkakut ja herkut Pirkanmaa

1hakutulosta

⁨Löydä ⁨Pirkanmaan⁩ alueelta upea hääkakku juhliisi. Tai useampikin.⁩

Kuinka aikaisin hääkakku kannattaa tilata?

Hääkakun ja muiden jälkiruokapöydän herkkujen tilausaikaan ei ole yhtä oikeaa vastausta. Hyvin paljon riippuu siitä, kuinka paljon hääkakkuun haluaa panostaa.

Hääkakku voi tulla myös osana muuta pitopalvelua, jolloin tekijää ei tarvitse erikseen etsiä.

Moni hääkakkuihin erikoistunut leipuri toimii yksinyrittäjänä, jolloin hääkakkutilauksia mahtuu vain rajattu määrä yhdelle viikonlopulle. Sen vuoksi hääkakun tilausta ei kannata jättää viime tinkaan. Heti, kun oma suosikki on löytynyt ja vähintään hääpäivä on päätettynä, voi kakuntekijään hyvin ottaa yhteyttä.

Mitä kannattaa huomioida hääkakkua tilatessa?

 • Vierasmäärä: Hääkakkua tilatessa on hyvä tietää ainakin alustava vierasmäärä, koska se vaikuttaa niin hääkakun kokoon kuin lopulliseen hintaan.

 • Maku ja ulkonäkö: Monet kakkuleipurit järjestävät maistelutilaisuuksia, joiden avulla on helpompi valita monista hääkakun täyte- ja makuvaihtoehdoista. Hääkakkumaistelu etukäteen onkin yksi hääsuunnittelun hauskimmista vaiheista! Ulkonäön suhteen ideoita voi etsiä esimerkiksi kakkuleipureiden kuvagallerioista ja häiden teemaväreistä.

 • Allergiat ja erityisruokavaliot: Hääkakkuja voidaan tehdä niin gluteenittomana, laktoosittomana kuin vegaanisenakin. Tilatessa hääkakkua on hyvä kertoa toiveet erityisruokavalioiden suhteen ja samalla tarkistaa, pystytäänkö ne kaikki ottamaan huomioon.

 • Aikataulu ja sijainti: Hääkakun tekijälle on usein tärkeää tietää, missä hääjuhla aiotaan pitää. Sijainti vaikuttaa muun muassa mahdollisuuksiin kuljettaa hääkakku paikan päälle ja aikataulutukseen.

 • Budjetti: Ennen hääkakun tilaamista on hyvä miettiä, kuinka paljon haluatte panostaa hääkakkuun. Hääkakun hinnat vaihtelevat koon, toiveiden ja leipomon mukaan. Kuten muitakin hääpalveluita, myös kakkuja löytyy monesta hintaluokasta.

Kakkusankari konditoria
Kakkusankari konditoria

Mitä muuta voi tarjota hääkakun sijaan?

Aina ei ole pakko hankkia erityistä hääkakkua! Muitakin vaihtoehtoja on. Seuraavilla herkuilla voi korvata hääkakun jopa kokonaan tai niitä voi tarjota kakun ohessa.

 • Macaron-leivokset ovat herkullinen lisä hääkakun viereen tai erityisellä telineellä tarjottuna näyttävä hääkakun korvaaja.
 • Cupcake-tornit eli kuppikakkutornit ovat myös vaihtoehto niille, joita ei perinteinen hääkakku innosta.
 • Donitsit ja erityisesti donitsiseinä on hauska ja herkullinen katseenvangitsija juhlissa kuin juhlissa.
 • Jäätelöpikarit eri makuvaihtoehdoin on ihanan raikas jälkiruokavaihtoehto erityisesti kesähäissä.
 • Hääkakkubuffet eli useampi pienempi kakku on mainio vaihtoehto yhdelle näyttävälle hääkakulle ja tarjoaa mahdollisuuden hemmotella vieraita erilaisilla makuyhdistelmillä.
 • Jälkiruokabuffet, jossa pelkkien kakkujen sijaan on tarjolla paljon erilaisia pieniä makupaloja herkuista ja makeisista, on oiva valinta niille, jotka rakastavat kaikkea makeaa.
Hässäkkä Homebakery
Hässäkkä Homebakery

Poimintoja kategoriasta hääkakut ja herkut