Hääkimput ja hääkukat Uusimaa

2hakutulosta

⁨Löydä kauniit hääkukat ⁨Uusimaan⁩ alueella.⁩

Vinkkejä hääpareille, jotka miettivät hääkukkien tilausta

  • Vaihtoehtojen tutkiminen: Tutkikaa, ihmetelkää ja ihailkaa erilaisia hääkimppuja ja kukkasomistuksia. Floristien, kukkastailistien ja kukkakauppojen sivuilta löytyy paljon erilaisia toteutuksia, joista voi saada ideoita ja inspiraatiota juhlatilan somistukseen.
  • Budjetti: Pohtikaa, kuinka tärkeä elementti kukat ovat teille ja miettikää oma budjetti. Minimissään hääkukat tarkoittavat hääkimppua ja lisäksi rintakukkia eli vieheitä. Myös kaasoilla ja bestmaneilla voi olla omat kukkakimput ja vieheet.
    Sen lisäksi kukat voivat olla merkittävä osa juhlapaikan somistusta. Usein kukat kruunaavat kattauksen, minkä lisäksi kukista saa tehtyä upeita asetelmia juhlatilaan. Budjettia miettiessä kannattaa pohtia mitä kaikkea hääkukilta toivoo ja sovittaa budjetti siihen.
  • Aikataulu: Hääkukkia tilataan niin vuotta ennen häitä kuin vasta vasta lähempänä hääpäivää. Jos haluat ehdottomasti saada lempifloristin toteuttamaan hääkukat, kannattaa olla ajoissa liikkeellä.
  • Hääpuvut: Hääkimppu kannattaa valita yhteen sopivaksi hääpuvun ja juhlien muun tyylin kanssa. Hääkimpun väri, koko, kukat ja sidonta vaikuttavat siihen, miltä kokonaisuus tulee hääpäivänä näyttämään.
  • Hääpaikka: Jos aiotte käyttää kukkia esimerkiksi pöydissä tai tuoda juhlapaikalle kukka-asetelmia, miettikää mihin asetelmat on tarkoitus häätilassa laittaa ja miten pöytäkukat toimivat muun kattauksen kanssa. Pöytiin laitettavia koristeita miettiessä, kannattaa muistaa, että jo pelkät lautaset ja lasit vievät yllättävän paljon tilaa. Koekattaus on hyvä tapa varmistaa, että lopputulos on suunnitelman mukainen.
  • Henkilökohtaisuus: Hääkukkia ja hääkimppua suunnitellessa on helppo huomioida omat mieltymykset. Onko teillä jotain suosikkikukkia, jotka sopivat hääkimppuun? Tai voisiko kukissa näkyä teidän suosikkivärinne? Jos olette päättäneet häiden teemavärin, niin sen voi ottaa huomioon hääkimppua ja muita kukituksia suunnitellessa.
  • Muut asiat: Hääkukkia suunnitellessa on hyvä muistaa kukkien lisäksi myös niiden kuljetus ja esillepano. Löytyykö juhlatilasta maljakoita valmiiksi vai täytyykö ne hankkia/vuokrata itse? Onko hääkimpulle paikkaa ruokailun ajaksi? Kuljetetaanko kukat paikalle floristin toimesta vai tuleeko kuljetus järjestää itse?
Mirja Toivonen Design
Mirja Toivonen Design

Miten hääkimppu eroaa tavallisesta kukkakimpusta?

Hääkimpun koko ja kukkien määrä vaihtelee. Hääkimmpu voi yhtä hyvin olla yksinkertainen ja yksivärinen kuin runsas ja rönsyilevä. Yleensä kimpun suunnittelussa otetaan huomioon häiden muu koristelu ja hääpuku, koska hääkimppu on monille yksi tärkeimmistä hääkoristeista.

Erityisesti hääjuhlia varten tehdyt kimput suunnitellaan ja toteutetaan siten, että ne kestävät koko pitkän juhlapäivän. Hääkimpun sidonta voi erota peruskukkakimpusta, sillä senkin avulla pystytään parantamaan kimpun kestävyyttä. Kestävyys otetaan huomioon myös kukkavalinnoissa, jotta varmistetaan, ettei hääkimppu nuupahda kesken hääpäivän.

Hääkukkia ja hääkimppua varten pidetään yleensä ennakkoon suunnittelutapaaminen, jolloin päätetään hääkimpun tyylistä ja kukista. Hääkimpun värimaailmaa ja tyyli sovitetaan yhteen sekä hääpuvun että hääpaikan somistuksen kanssa.

Yleensä hääkimput ovat suurempia ja näyttävämpiä kuin tavalliset kukkakimput, jolloin myös kukkia käytetään runsaasti.

Saako hääkimppua varten kaikkia kukkia ympäri vuoden?

Kukkien saatavuus riippuu kukkien lajista ja sesongista. Suosituista lajeista esimerkiksi ruusuja on saatavilla ympäri vuoden. Sen sijaan laadukkaita pioneja ei ole yhtä lailla saatavilla sesongin ulkopuolella.

Hääkimppu on suositeltavaa tilata ja suunnitella ajoissa, sillä silloin voi samalla varmistaa kukkien saatavuuden ja tarvittaessa miettiä korvaavia kukkia omien suosikkien tilalle.

Kukka & Juhla Decor
Kukka & Juhla Decor

Poimintoja kategoriasta hääkimput ja hääkukat