Koodia ja betatestausta

Marja Kontiainen profiilikuva
Kirjoittanut Marja Kontiainen

Hääaiheisten juttujen sekaan vilkaisu Tahtoon kehitykseen. Missä mennään nyt, kun vuoden viimeinen kuukausi on käynnistynyt.

Koodia, koodia, koodia

Täällä tahkotaan edelleen hiki hatussa ominaisuuksia, designia ja toimivaa sovellusta. Koko Tahtoo on käytännössä yhden miehen koodaama projekti ja massiivisuudessaan valtava. Iisakin kirkoksikin kutsuttu. Koodimäärä vertautuu kymmeneen 500 sivuisen kirjan kirjoittamiseen. Kirjan, jonka jokainen lause on tarkkaan harkittu.

Ennen toteutusta kaikki pitää miettiä ja suunnitella tyhjästä. Toki tähän, kuten yleensä häihinkin, pätee “Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain sinistä”. Pääpaino on kuitenkin kohdassa jotain uutta kaikille hääpareille, ja se uusi pitää itse keksiä.

Tahtoon koodausta kera kahvin ja pullan

Tässä matkan varrella on ollut mahtavaa nähdä, kun omat ideat muuttuvat pikku hiljaa todeksi. Kaikista mahtavinta on kuitenkin se, kun niin monet hääparit ovat jo löytäneet Tahtoon ja käyttävät innoissaan meidän luomaa hääsovellusta. Sen ansiosta Tahtoota on jaksanut takoa viimeiset puolitoista vuotta.

Mistä Tahtoo kumpuaa?

Tahtoo syntyi omasta tarpeesta. Kun suunnittelimme omia häitämme, loimme samalla aivan ensimmäiset versiot Tahtoosta - tosin ilman ajatustakaan, että niitä joku muukin vielä käyttäisi. Vähän hulluuttakin siihen tarvitaan, josta kirjoitin tarkemmin Tahtoon syntytarinassa.

Alun jälkeen olemme luottaneet sekä omaan intuitioon ja järkeilyyn, että viime aikoina yhä enemmän nykyisiin koekäyttäjiin eli hääjärjestelyjen kanssa painiviin hääpareihin. He tietävät, mitä tarvitsevat, paljon paremmin kuin me.

Tahtoota on rakennettu muun muassa näissä maisemissa

Ulkopuolisetkin voimat tekevät omaa työtään Tahtoon eteen, sillä mitä useammin Posti jättää toimittamatta hääkutsuja perille, sitä useampi harkitsee niiden korvaamista hääsivulla. Ja se sopii meille mainiosti!

Milloin, milloin, milloin?

Se, mitä tapahtuu konepellin alla tuskin kiinnostaa niin paljon kuin se, milloin kaikki tämä on valmista avaamista varten.

Lopullisen lanseerauksen päivämäärä on edelleen hämärän peitossa, mutta maaliviiva häämöttää jo. Täällä odotetaan joulua muunkin kuin joululahjojen takia. Jännittää. Koko Tahtoon massiivisin urakka eli hääsivusovelluksen luominen on viimeisiä viilauksia vaille valmis. Sitten edessä on enää kulmien pyöristelyä ja viimeistelyä.

Sneak peek Tahtoon Hääsivun muokkausnäkymään

Kärsimättömiä helpottaa tieto siitä, että Tahtoota pääsee kyllä jo käyttämään - sadat onnelliset koekäyttäjät ovat siitä todisteena. Jos siis haluat nauttia Tahtoosta jo ennen virallista lanseerausta, niin se onnistuu! Jätä sähköpostisi etusivun “Aloita suunnittelu” -linkistä, niin pääset Kutsulistalle. Otamme sieltä mukaan koko ajan uusia beta-vaiheen käyttäjiä.

H-hetken lähestyessä joka puolelta pukkaa tekemättömiä pikku juttuja, mutta yksi kerrallaan niistä selvitään. Joululahjalistalla on yksi toive ylitse muiden. Voisikohan joulupukki lähettää muutaman apuritontun tänne toimistolle, jotta saamme Tahtoon kaikkien hääparien käyttöön mahdollisimman pian?

Ehkä jo tämän vuoden puolella!