Häämessuhurmosta Love me do Autumn Fair 2017 malliin

Marja Kontiainen profiilikuva
Kirjoittanut Marja Kontiainen

Olipas messut! Lauantaina mekin suuntasimme Kaapelitehtaalle todella monen muun häistä innostuneen kanssa.

Häähumua koko päiväksi

Love me do Autumn Fair -häämessuilla olivat kaikki tai siltä ainakin tuntui. Kun saavuimme paikalle, oli Kaapelitehtaan pihalle ehtinyt jo kerääntyä pitkä jono messukävijöitä. Jonotus sujui leppoisasti ja ennakkovaroitteluista huolimatta sisälläkin oli hyvin tilaa liikkua ja tutustua palveluntarjoajien pisteisiin. Niitä olikin koko messuhallin täydeltä kattaen häiden kaikki osat polttareista häämatkaan ja sormuksista hääohjelmaan.

Love me do:n upeissa muotinäytöksissä esiteltiin kotimaista ja kansainvälistä häämuotia.

Tunnelma oli iloinen ja ihanan leppoisa. Vasta päivän päätteeksi jalkojen viedessä meitä häähattarasta takaisin ulkoilmaan näkyi messuväsymyksen painamia kasvoja. Vai ehkä sittenkin kantamuksien väsyttämiä messuilijoita? Aika monelle tarttui päivän aikana mukaan yhteystietojen ja messuesitteiden lisäksi asusteita, häämekkoja ja muita häätarvikkeita.

Iloa silmille ja suulle

Hääpukeutumista ihmettelimme sekä ihastuttavien ompelimojen ja morsiuspukuliikkeiden pisteillä että yläkerran muotinäytöksissä. Päällimmäisenä jäi tunne, että häämekkoa metsästäessä kannattaa aloittaa tarkastamalla kotimainen tarjonta. Niin upeaa ja monipuolista häämuotia meillä tehdään.

Kävimme itse äänestämässä suosikkejamme viime vuonna vuoden hääpukusuunnittelijaksi kruunatun Aurora Raiskisen Aurora Collection -valmispukumalliston uusiksi malleiksi. Innolla jään odottamaan lopputulosta. Tänä vuonna saman tittelin vei messuilta kotiinsa Irina Rogusina upeilla omaperäisillä, muhkeahelmaisilla hääpuvuilla.

Etummaisena Fitting Roomin piste, josta Aurora Collectionin häämekot löytyivät.

Tässä ihastuttava pitsihihainen häämekko, joka on Heidi Tuiskun uudesta mallistosta.

Miesten pukeutumisessa ehdoton ykkösidea oli puun käyttö asusteissa. Hermanni Vuorisalon mielettömällä pieteetillä käsityönä tehdyt puiset Söör-rusetit ovat upeita kuin taideteokset. Näitä voisi hankkia vaikka koristeeksi, jos ei muuten rusetille ole tarvetta.

Puiset rusetit olivat tyylikkäitä ja yllättävän keveitä. Hyvä idea myös huomenlahjaksi.

Energiaa messuhärdelliin haimme Brazilian Carnaval Street Kitchenin karkkimaisen värikkäistä täytetyistä Tapioca-letuista. Ne olivat niin hyviä, että söimme heti ensimmäisten perään toiset. Nam! Taisi olla niin nälkä, että yhtään kuvaa ei tullut otettua ruoasta, mutta paikan omilta sivuilta voi käydä kurkkaamassa tapiocan herkullisen ulkonäön.

Ruokarekalla voi tuoda brasilialaisia makuja hääjuhliin perinteisen pitopalvelun sijaan.

Nyt, kun ajattelee asiaa, niin taisimme keskittyä muutenkin tuohon herkkupuoleen. Ei siitä voi meitä syyttää, koska iltapäiväkahviaikaan osuimme Annan Suklaatehtaan pisteelle. Käsintehtyä silkkistä suussa sulavaa suklaata ei voita mikään, ja pakkohan näitä herkkuja oli viedä kotiin asti.

Näin mielettömän upeat käsintehdyt suklaat ovat oiva idea vieraslahjoiksi.

Hääpareja jututtamassa

Näytteilleasettajien lisäksi juttelimme messuilla useiden hääparien kanssa. Päivän aluksi pääsimme kertomaan palvelustamme hääbloggareiden tapaamiseen ja oli aikamoinen yllätys, että melkein puolet bloggareistakin käytti jo meidän hääsovellusta.

Sama meno jatkui loppupäivän ja oli mahtavaa huomata, kuinka moni muistakin messuvieraista oli jo löytänyt Tahtoon avuksi häidensä suunnittelussa! Saimme niin paljon positiviista palautetta ja kiitosta hyvästä palvelusta, että posket ihan punoittivat.

Toisaalta myös ne, jotka eivät Tahtoosta olleet kuulleetkaan, olivat kiinnostuneita sitä kokeilemaan. Se on ainakin varmaa, että suomalaiselle hääsovellukselle on todellinen tarve.

Näiden kohtaamisien jälkeen lähdimme messuilta kotia kohti täynnä innostusta saada Tahtoo kaikkien käyttöön mahdollisimman pian!

Tammikuussa uudestaan

Oli inspiroivaa nähdä niin paljon upeita omasta työstään ylpeitä ammattilaisia kultasepistä hääpukujen ompelijoihin ja lukemattomia häistä innostuneita messukävijöitä!

Raggarimorsian tarjoaa toisenlaista vaihtoehtoa valkoiselle. Upea valohääpuku pääsee oikeuksiinsa syksyn ja talven pimenevissä illoissa.

Love Me Do:sta tarttuu iloinen häähumu, ja joka kerta silmiin sattuu uusia juttuja, joista ei ilman messuja olisi tiennyt mitään. Täällä odotellaankin alkuvuoden Love Me Do -messuja jo innolla!