Mistä löytää häihin valokuvaaja, juhlatila, catering ja muut palvelut? Helpotusta hääpalveluiden etsintään näillä vinkeillä.

Marja Kontiainen profiilikuva
Kirjoittanut Marja Kontiainen

Miten löytäisin juuri meidän häihin sopivat palveluntarjoajat? Se on kysymys, jonka jokainen häitään järjestävä kohtaa. Sillä jos jotain, niin hääjuhlia, ei järjestetä yksin.

Seuraavilla vinkeillä hääpalveluiden etsintä ei enää tunnu mahdottomalta ja sinulla on selvät sävelet, mistä kannattaa aloittaa.

Morsian valkoisessa hääpuvussa

Kristi Bridalin upea hääpuku

Miettikää, mikä teille on tärkeintä häissä

Ensimmäinen askel sopivien hääpalveluiden löytämiseen on miettiä, mikä on itselle tai oikeastaan teille molemmille tärkeintä. Sama idea kuin koko hääsuunnittelun aloittamisessa.

Jos arvostatte todella paljon valokuvia ja haluatte juuri tietynlaisen kuvaajaan häihinne, kannattaa aloittaa siitä. Etsikää ensimmäiseksi oma suosikkinne hääkuvaajien joukosta!

Jos taas haluatte juuri määrätynlaisen juhlapaikan, aloittakaa siitä. Tai jos tärkeintä on mennä naimisiin määrättynä päivänä, rajatkaa hakua sen mukaan.

Ison tallin hääjuhlia varten somistettu sisätila, valkoiset pöytäliinat, valkoisia ilmapalloja

Espoon tallin kaunis ja tunnelmallinen juhlatila häihin

Suosittujen valo- ja videokuvaajien ja juhlapaikkojen kalenteri voi olla sesonkina täynnä pari vuotta eteenpäin, koska yhteen lauantaihin mahtuu vain yhdet häät. Toki aina kannattaa kysellä lyhyemmälläkin varoajalla.

Usein hääpalveluiden etsintä alkaa juhlapaikasta, koska se määrittää niin sijainnin, maksimivierasmäärän kuin mahdolliset päivämäärät. Jos ette edelleenkään ole varmoja mistä aloittaa, niin aloittakaa juhlapaikasta.

Sitten ei muuta kuin hakukoneet laulamaan ja silmät ja korvat auki.

Tutkikaa tarjontaa ja kysykää suosituksia

Hääpalveluja löytyy monesta suunnasta. Käykää häämessuilla, tutkikaa Instagramin kuvavirtaa, kahlatkaa läpi Tahtoon hääpalveluhaku ja ennen kaikkea kysykää kavereilta.

Suosituksia hyvistä yrittäjistä saa ja kannattaa kysellä!

Hyödyntäkää ainakin Facebookin hääryhmät ja tietenkin oma lähipiiri.

Erityisesti jo häänsä juhlineet ovat ehtymätön aarreaitta, kun etsii hyviä tekijöitä. Lisäbonuksena viimeisessä vinkissä on se, että aiemmin naimisiin menneet saavat todella kiinnostuneen ja arvostavan yleisön omille hääkokemuksilleen.

Miettikää myös, mitkä arjen palvelut ovat teidän suosikkejanne.

Voisiko niistä löytyä tekijät myös teidän häihin?

Onko teillä joku suosikki kukkakauppa, jota käytätte aina muutenkin? Käyttekö usein syömässä siinä yhdessä lähiravintolassanne, jossa ruoka ei koskaan petä? Tunteeko luottokampaajasi juuri sinun tyylisi ja toiveesi parhaiten?

Tuttujen tekijöiden kanssa tulee vähemmän yllätyksiä.

Värikäs kukilla koristettu monikerroksinen hääkakku

Patisserie Teemu Auran näyttävä hääkakku kukkakoristeilla

Hyödynnä hääpalveluiden verkostot - Saatat yllättyä iloisesti

Myös palveluntarjoajilta voi kysellä suoraan suosituksia.

Esimerksiksi häävalokuvaajat näkevät vuodessa kymmeniä juhlia aamusta iltamyöhään. Siinä on paljon, mistä ammentaa. Kuvaajilta voi saada suositukset niin häämeikkaajista ja kampaajista kuin parhaista hääbändeistä tai maukkaimmasta ruoasta.

Juhlapaikat osaavat kertoa lähiseudun parhaat pitopalvelut ja muut hääpalvelut, jotka tuntevat heidän tilansa jo aiemmilta keikoilta. Vinkkejä hyvistä häämeikin tekijöistä löytää muun muassa kampaamoista ja hääpukujen korjausompelimon tiedot saat hääpukuliikkeestä.

Sivuprofiili morsiamesta jolla kaunis huoliteltu kampaus

BeautybyEnnan tekemä romanttinen hääkampaus

Kun olet löytänyt yhden juuri teidän näköisen palveluntarjoajan, oli se sitten hääkutsujen tekijä, bändi, valokuvaaja, juhlatila tai esimerkiksi floristi, niin kysykää varsinkin juuri heiltä suosituksia. Saatat yllättyä, mitä kaikkia ihania yrityksiä meiltä löytyykään.

Kaikki keinot on sallittuja, kun etsit parhaita tekijöitä juuri teidän juhliin!

Lievennä häästressiä ja hanki hääsuunnittelija

Tuntuuko koko palveluntarjoajien etsintä liian suurelta haasteelta?

Onko aika kortilla töiden, perheen ja muun häiden ulkopuolisen elämän kanssa? Silloin voi olla parasta kääntyä hääsuunnittelijan puoleen.

Kyllä. Palveluntarjoajien etsinnän ja kilpailutuksen voi halutessaan ulkoistaa.

Siinä voi säästää niin rahaa kuin omia hermojaankin, kun joku muu tekee tarjouspyynnöt ja hoitaa varaukset ja sopimukset kuntoon. Ainakin siinä säästää omaa aikaa!

Hääsuunnittelijan avulla voi myös löytää sellaisia tekijöitä, joihin ei muuten olisi koskaan törmännytkään. Juhlia ammatikseen järjestävillä on todella hyvät verkostot muihin palveluntarjoajiin.

Buffet-ruokapöytä katettuna vanhan tiilirakennuksen tiloihin

Festa Zannoni -pitopalvelun näyttävä hääruokabuffet upeassa Suomenlinnan juhlatilojen Tenalji Von Fersenin juhlasalissa

Haluatko aloittaa heti?

Tahtoon hääpalveluhausta pääset samantien tutkimaan isoa joukkoa ihania hääpalveluita. Merkitse suosikkisi muistiin ja ryhdy vertailemaan. Löytyisiköhän meiltä parhaat tekijät juuri teidän juhliin?