Säästä vaivaa ja euroja: Persoonalliset hääsomisteet helposti vuokraamalla

Marja Kontiainen profiilikuva
Kirjoittanut Marja Kontiainen

Kun suunnittelee hääpaikan ilmettä ja somistusta, ensimmäisenä mielessä saattaa pyöriä ajatus kaikkien tarvittavien koristeiden hankkimisesta omaksi. Ennen verkkokauppoihin uppoutumista muista toinenkin vaihtoehto: somisteiden vuokraaminen.

Nykyisin ympäri Suomea löytyy lukuisia somistevuokraamoja, joiden laajasta valikoimasta löytyy upeita somisteita erilaisiin hääjuhliin.

Mikä sitten tekee somistevuokraamoiden käyttämisestä houkuttelevaa?

Morsian hääpuvussa tervetulokyltin edessä

Somistevuokraamo Humun valikoimasta upea tervetulokyltti ja näyttävät kynttilälyhdyt

Saat suoraa säästöä vuokraamalla koristeita

Somisteiden vuokraaminen ei pelkästään säästä rahaa, vaan myös aikaa, varastotilaa ja luontoa.

Säästä luontoa

Vuokraus on ekoteko, sillä silloin jokaisen hääparin ei tarvitse hankkia somisteita erikseen, vaan vuokraamon somisteita käytetään useissa häissä uudestaan ja uudestaan. Tämä vähentää hiilijalanjälkeä niin tuotteiden kuin pakkausmateriaalienkin osalta.

Säästä rahaa

Rahansäästö voi myös olla merkittävä, koska vuokrahinnat ovat huomattavasti edullisempia kuin somisteiden ostohinnat. Säästö voi olla jopa 40-60% uusien tuotteiden hankintahinnasta.

Säästä aikaa ja vaivaa

Erityisen kätevää somistevuokrauksessa on se, että esimerkiksi kangassomisteita ei tarvitse itse pestä tai silittää etukäteen. Palautusvaiheessa usein vain lasiastiat ja -somisteet puhdistetaan vuokraajan toimesta, ja pöytäliinojen ja lautasliinojen huolto sisältyy vuokraushintaan.

Ylellinen ja valmiiksi koristeltu häiden juhlatila

Korkeat kukkatelineet kattauksen keskipisteenä. Kuva: MuistoWerstas

Säästä tilaa

Varastotilan säästö tulee sanansa mukaisesti siitä, että iso somistemäärä vie huomattavasti tilaa. Jos asunnossasi on ylimääräinen huone häätavaroiden varastointia varten, tämä ei ole ongelma. Muuten kannattaa varautua elämään pahvilaatikoiden keskellä.

Säästä hermoja

Somisteiden ostaminen on lisäksi työlästä. Tuotteiden tilaaminen, nouto, pakettien purkaminen, järjestely ja esimerkiksi astioiden pesu ennakolta ei tapahdu ihan hetkessä.

Vuokraamalla kaikki tai edes osa somisteista säästää yllättävän paljon aikaa ja vaivaa. Lisäksi somistevuokraamot tarjoavat yleensä joustavat vuokra-ajat, joten hääparin ei tarvitse huolehtia tuotteiden palauttamisesta heti juhlien jälkeisenä päivänä. Tämä antaa vastavihityille hääpareille mahdollisuuden viettää ensimmäisen päivänsä avioliitossa täysin rauhassa ja ilman ylimääräistä stressiä palautuksen aikataulusta.

Mitenkäs sitten Facebookin hääkirpputorit?

Häiden koristeita löytyy toki paljon myös Facebookin hääkirpputoriryhmistä, ja samaa kautta voi ostamansa tuotteet kierrättää häiden jälkeen eteenpäin.

Hääsomisteiden myyminen juhlien jälkeen voi kuitenkin osoittautua yllättävän työlääksi. Myynti vaatii aikaa ja energiaa, sillä kaikki tuotteet tulee ensin kuvata, hinnoitella ja sen jälkeen vielä hoitaa myyminen ja lopulta tuotteiden pakkaaminen ja postittaminen.

Valitsemalla vuokrauksen häiden somisteista ja juhlatilan koristeista pääsee eroon ihanan vaivattomasti: viemällä ne takaisin valittuun vuokraamoon. Jokainen häänsä jo juhlinut tietää, että on helpotus, kun häätavaroista pääsee hetkessä eroon.

Koristeltu vihkikaari

Somistevuokraamo Hurmaava Hattaran valikoimaan kuuluu useita erilaisia vihkikaaria.

Mitä ei sen sijaan ehkä tule ajatelleeksi on se, että Facebookin hääkirpputoreilla myydään usein hyvin samankaltaisia somisteita.

Suurin osa tuotteista on peräisin edullisista sisustusliikkeistä, kuten Ikea. Tämän vuoksi usein häistä toiseen nähdään samoja tuttuja ja turvallisia somisteita, mikä voi joskus vähentää tunnetta juhlien ainutlaatuisuudesta.

Ammattilaisten somistevuokraamoista löytyvät usein laadukkaammat tuotteet, koska ne on suunniteltu kestämään monet juhlat.

Lisäksi vuokraamoista löytyvät somisteet ovat monesti persoonallisempia kuin hääkirpputorien tarjonta. Vuokratuilla somisteilla voikin olla helpompi luoda juhlatilaan sellainen visuaalinen ilme, joka tukee valittua hääteemaa parhaiten.

Erikoissomisteet hääjuhlan katseenkiinnittäjinä

Somistevuokraamoilla on usein tarjolla myös muutamia erikoistuotteita, joita ei löydy muualta. Tämä antaa hääpareille mahdollisuuden valita juhlaansa uniikkeja somisteita pienellä korvauksella. Vuokraamot myös hankkivat uusia tuotteita säännöllisesti, jolloin valikoima pysyy ajankohtaisena ja trendikkäänä.

Esimerkiksi Juhlakirsikan somistevuokraamosta löytyvät niin suositut vihkikaaret, tuolihuput kuin karkkikärryt, jotka ovat varmoja katseenvangitsijoita hääjuhlassa.

Karkkikärry hääjuhlassa

Juhlakirsikan karkkikärry toimii mielenkiintoisena yksityiskohtana. Kuva: MuistoWerstas

Karkkikärry on erityisen harvinainen somiste, jota löytyy vain muutamia kappaleita koko Suomesta. Juhlakirsikan kärry on puusepän mittatilaustyönä valmistettu, ja se sopii erilaisten hääjuhlien tunnelmaan, sillä kärryn katokseen voi vaihtaa teemaväreihin sopivan markiisikankaan.

Tämän kevään uutuutena Juhlakirsikan valikoimassa on ainutlaatuinen puhelinkoppi, jonka voi yhdistää äänivieraskirjaan.

Laventelin värinen kukin koristeltu puhelinkoppi

Elämys häävieraille ja hääparille: Phonebooth yhdistettynä äänivieraskirjaan Kuva: Ennagraphy

Laventelinsävyinen Phonebooth on varma juhlien keskipiste, jonka sydämessä sykkii Fefefonen äänivieraskirjapuhelin. Vieraskirjan sijasta vieraat voivat jättää hääparille muistoksi onnentoivotukset ja tarinat.

Tässä tapauksessa ei voikaan enää puhua pelkästä somisteesta, vaan enemmän elämyksestä ja ohjelmanumerosta. Phoneboothin avulla juhliin saa luotua tilan, jossa äänet heräävät eloon ja jäävät koskettaviksi muistoiksi hääparille.

Kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa ja yllättymässä, mitä muita erikoisuuksia somistevuokraamoiden valikoimista löytyykään.

Häiden koristeet vaivattomasti

Hääsomisteiden hankkiminen voi olla työlästä ja kallista, mutta somistevuokraamoista löytyy ratkaisu tähän ongelmaan.

Nykyisin juhlavuokraamoita löytyy kaikkialta Suomesta, joten sekään ei ole enää syy olla harkitsematta tätä vaihtoehtoa. Pelkkään vuokraukseen keskittyneiden yritysten lisäksi kannattaa kurkata hääsuunnittelijoiden sivuja, sillä usein he tarjoavat juhlasuunnittelun lisäksi myäs somisteiden vuokrausta.

Somistevuokraamo tarjoaa helpotusta hääjärjestelyihin, antaen sinulle mahdollisuuden keskittyä olennaiseen – rakkauden juhlaan. Joten jos haluat helpottaa hääsuunnittelua ja samalla päästä edullisemmalla, somistevuokraamo voi olla sinun juttusi!

Artikkeli kirjoitettu yhteistyössä Juhlakirsikan Micu Mäkitalon kanssa.