Hääparin syksyn menovinkit

Marja Kontiainen profiilikuva
Kirjoittanut Marja Kontiainen

Alkuvuosi on aina häätapahtumien kulta-aikaa, mutta kyllä syksylläkin tapahtuu myös blogien ja hääsivustojen ulkopuolella. Ainakin nämä seuraavat ovat sattuneet omiin silmiini.

Suurin ja monipuolisin syksyn tapahtuma on Love Me Do -häämessut Helsingissä, Kaapelitehtaalla, lokakuun alussa. Bonusta muihin isoihin häämessuihin verrattuna on se, että sisäänpääsy on sinne kaikille ilmainen. Paikalle voi mennä vaikka vain piipahtamaan hetkeksi tai tekemään täsmäiskun juuri sille ständille, joka itseä etukäteen kiinnostaa.

Normaalien näytteilleasettajien lisäksi messuilla on tänä vuonna ihmeteltävissä Amoriini.com-sivuston häänäyttely Tarinoita suomalaisista häistä 1860-luvulta nykyaikaan, jossa pääsee tutkailemaan häiden historiaa valokuvien ja muiden muistojen kautta.

Syksyn väriloistoa inspiraatioksi häihin

Pienempiä hää- ja juhla-aiheisia tapahtumia, joissa jokaisessa useampi hääalan palveluntarjoaja esittäytyy, löytyy ympäri Suomea. Niistä tässä muutamia:

Jo ensi lauantaina järjestetään Hollolassa tapahtuma Häät ja juhlat Messilässä

Oulussa kukkakauppa Kanervassa pidetään viikon kuluttua Syksyn häätapahtuma, jossa pääsee tutustumaan syksyn ja talven häätrendeihin.

Myös Mustion Linnalla on omat Juhla- ja häämessut lokakuussa.

Jos tiedätte lisää tapahtumia, niin vinkatkaa kommenteissa muillekin kiinnostuneille.

Suurin niistä on rakkaus

Viimeisimpänä mielestäni kaikkein kiinnostavin menovinkki, jotta hääinspiraatio ei olisi pelkästään kaupallisten lähteiden varassa. Osana Suomi 100 -juhlavuotta neljä uudenmaalaista museota ovat tänä vuonna toteuttaneet yhteistyössä Rakkauden tiloja -tapahtuman. Loppuvuoden ajan jokaisessa mukana olevassa museossa on esillä näyttely, jossa pääsee tutkailemaan rakkautta kyseisen museon omasta näkökulmasta.

Mikä olisikaan parempi tapa valmistautua avioliittoa ja omia häitä varten, kuin tutustua rakkauteen sen eri muodoissa.