Takahuonevilkaisu Tahtoon kehitykseen ja Lapin luontoon

Marja Kontiainen profiilikuva
Kirjoittanut Marja Kontiainen

Hääaiheiden keskelle takahuonevilkaisu siihen, missä mennään nyt. Noin fyysisesti ja maisemien puolelta. Siis me Tahtoon perustajat.

Revontulten leikkiä puiden takana

Tahtoota on kehitetty vähän siellä ja täällä. Aloitimme projektin Australiassa kesken häämatkan, kun tuli tarve pitää lomaa reissaamisesta. Viime kevään Suomeen paluun jälkeen on töitä tehty taukoamatta. Paikka vain on vaihtunut säännöllisin väliajoin.

Tahtoon Instagramkuvia vilkaisemalla näkee, että nykyinen asemapaikkamme sijaitsee pohjoisessa, lumen, pakkasen ja revontulten keskellä.

Lämpötila on laskenut parhaimmillaan -39 asteeseen

Yöllinen tähtitaivas

Violettia väriloistoa

Revontulten tanssia

Tai no todellisuudessa tietokoneiden keskellä ja neljän seinän sisällä. Täälläkin suurin osa päivästä kuluu näyttöä tuijotellen, koska muuten Tahtoota ei saada koskaan valmiiksi.

Ikkunoita toki on ja niistä näkee läpi, mutta päivät ovat lyhyitä. Suurimman osan aikaa ruuduista tuijottaa takaisin vain pimeys. Kaamos väistyi viime viikolla ja päivän pituus on edelleen huimat 3 tuntia.

Tahtoo rakentuu koodirivi kerrallaan

Lunta tuiskuttaa kahden ruudun takana

Talven asemapaikkamme keskellä ei mitään

Tahtoon lisäksi päivät ovat olleet täynnä muitakin töitä. Nimittäin lumitöitä. Lumikola on käynyt yhtä tutuksi kuin läppäri. Parhaimmillaan mökkitien auki pitämiseen on kulunut 2,5 tuntia. Per päivä. Meiltä molemmilta. Useimmiten on selvitty vähän vähemmällä, ja onneksi ihan joka päivä ei lunta ole tullut.

Hirven jäljet lumessa

Lumikiteitä jään pinnalla

Kaamoksen loppua juhliaksemme lähdimme alkuviikosta tunturiin toivottamaan aurinkoa tervetulleeksi. Edellisen kerran näimme rakkaan valopallon marraskuussa ennen tänne tuloa.

Tervetuloa takaisin hyvä ystävä! Sinua onkin jo kaivattu.

Silloin tällöin luonto on saanut meidät houkuteltua pois häiden maailmasta, mitä seuraavat kuvat todistavat. Maailman kauneus on pysäyttävää. Ajatus talvihäistä ei tunnu näissä maisemissa ja revontulten välkkeessä yhtään huonolta idealta.

Puiden oksat vihreää loistetta vasten

Tunturin päällä leikkivät taivaan tulet

Taivas palaa

Kuin liekkinä

Revontulia täyden kuun valossa

Mökki, taivaan tulet ja kuun valo

Ainut harmitus Lapin leirissä on se, että emme pääse osallistumaan tämän kevään häämessukavalkaadiin paikan päällä. Kuva- ja videomateriaali tulee koluttua sitäkin tarkemmin.

Eikä tänne vielä muutettu ole, joten kohta on edessä paluu eteläisemmille leveyspiireille.

Valokuvat: Ilari Patrikka