Tahtoon kevätkuulumiset

Marja Kontiainen profiilikuva
Kirjoittanut Marja Kontiainen

Kevät ei yllättänyt. Sitä on odotettu jo helmikuusta lähtien. Mutta talvi, ja sen jatkuminen näin pitkään, yllätti. Tässä siis kevään tai oikeammin lopputalven kuulumisia Tahtoolta.

Äitienpäivän valkovuokkomeri on varma kevään merkki

Ruudun tällä puolella viimeiset viikot ovat hujahtaneet ohi sellaisella vauhdilla, ettei mukana meinaa pysyä. Vaikka Tahtoo onkin korkealla prioriteettilistalla, tulee elämä välillä meidän ja häiden väliin. Toimettomina emme kuitenkaan ole olleet, vaikka blogissa ei uusia postauksia ole näkynyt. Kaikenlaista on tapahtunut niin täällä kuin muussakin elämässä.

Uusia koekäyttäjiä ja Kutsusta Hääsivuksi

Aika moni viime kuukausina sähköpostinsa Kutsulistallemme jättänyt on saanut meiltä postia. Olemme ottaneet uusia beta-vaiheen koekäyttäjiä mukaan remmiin jatkuvasti läpi koko kevään. Viestejä ja kutsuja on lennellyt sinne ja tänne. Samalla Tahtoon käyttäjien määrä on tuplaantunut.

Uusien käyttäjien tervetulleiksi toivottamisen ohella olemme nyt loppukeväästä suunnitelleet ja hioneet askelmerkit Tahtoon Kutsun muuttamisesta uuteen uskoon. Käyttäjille uudistukset tulevat näkymään myöhemmin, mutta sen verran voin jo paljastaa, että nykyinen Kutsu-sovellus vaihtaa nimensä. Jatkossa osion nimi on Hääsivu! Ominaisuuksia ei sen sijaan ole tarkoitus karsia vaan lisätä ja parantaa reilusti. Myös tulevaisuudessa Hääsivulla voi korvata vaikka kokonaan perinteiset hääkutsut, vaikka kutsu putoaakin nimestä pois.

Uskallan myös luvata, että kutsuviestien perillemenoa on Tahtoon avulla huomattavasti helpompi seurata kuin Postin kautta laitettujen hääkutsujen ;). Ja jos joku viesti sinkoituisikin bittiavaruuden harhapoluille, voi Tahtoolla lähettää uuden yhdellä napin painalluksella. Aika kiva bonus, kun nyt kuulee joka viikko uutisia siitä, kuinka Posti on jättänyt toimittamatta kirjeitä ja kortteja ympäri Suomea.

Kevään ensimmäistä kukkaloistoa

Häät - ei pelkästään työtä

Hääaiheisissa merkeissä on kulunut töiden lisäksi allekirjoittaneen vapaa-aikaa, kun hyvän ystävän tärkein päivä on edessä jo parin viikon päästä. Viime kuussa juhlittiin polttareita tämän kevään tyypillisessä säässä auringon, rakeiden ja vesisateen vuorotellessa. Itse polttareissa sain kunnian vastata perinteisestä morsiussaunasta, jota suunnitellessa meni hetki jos toinenkin.

Polttareista ja vinkeistä morsiussaunaan kirjoittelen pidemmän pätkän myöhemmin, vaikka hääparien olisikin hyvä pysyä kaukana kaikista polttariohjelmapaljastuksia sisältävistä blogipostauksista. Ei kannata turhaan pilata yllätyksiä itseltään.

Näin tulevan häävieraan näkökulmasta on vielä edessä sekä häälahjan valinta että perinteinen juhlastressi pukeutumisesta. Onneksi joku muu hoitaa tällä kertaa aivan kaiken muun. Itse pääsemme vain nauttimaan, juhlimaan sekä todistamaan toisten onnea. On siinä vain aina jotain erityistä, kun kaksi ihmistä päättää juhlistaa rakkauttaan perheen ja ystävien kanssa. Hymy nousee väkisinkin kasvoille. Enää muutama viikko h-hetkeen.

Ja se muu elämä

Blogihiljaisuuden takaa on pakko mainita vielä yksi konkreettinen aikasyöppö, joka on pistänyt meidän Tahtoon perustajien suunnitelmat osittain uusiksi. Nimittäin pysyvän kodin etsintä. Kiertolaiselämämme maailman turuilla ja toreilla on tulossa päätökseen ainakin hetkeksi. Jatkossa Tahtoota tehdään pääasiassa yhdestä tukikohdasta - jos vain ensin löytäisimme sen katon pään päälle. Sitä olemme kuumeisesti etsineet, mutta vielä ilman tulosta.

Harvinaisen herkullinen päätös keväiselle lounastauolle Haikon kartanossa

Nyt, kun ajoittain on jopa pientä stressinpoikastakin näkynyt, on hyvä hetki pysähtyä ja hengähtää. Kun muistan vain muistuttaa itselleni, mikä tässä kaikessa olikaan olennaista, niin heti helpottaa.

Tärkeintä ei ole kaiken sujuminen juuri suunnitelmien mukaan, oli kyse häistä, uudesta kodista tai mistä tahansa muusta projektista, tai ne ulkoiset puitteet. Olennaisempaa on nauttia, tai ainakin yrittää nauttia, jokaisesta hetkestä niin hyvin kuin taitaa. Parhaiten se itsellä onnistuu, kun saa jakaa kaikki ne hyvät ja huonotkin hetket sen rakkaimman ihmisen kanssa. Muu on toisarvoista, joten turha stressata.

Kevättä ilmassa

Ehkä nyt auringon ja lämmön tultua myös “löydä uusi koti” -projektissa alkavat puhaltaa suotuisat tuulet kaikkien viime kuukausien aikana eteen tulleiden mutkien jälkeen. Sitä odotellessa keskitymme täysillä Tahtoon rakentamiseen ja Hääsivu-uudistukseen.

Teille kaikille, joilla on tänä kesänä omat häät edessä, toivotan iloa, innostusta ja aurinkoisia hetkiä hääsuunnittelujen parissa!