Unelmia, toimistohommia ja korvaamatonta apua

Marja Kontiainen profiilikuva
Kirjoittanut Marja Kontiainen

Aika yksinäistä puuhaa. Tai no kaksinaista. Pakerramme Tahtoota pystyyn nimittäin kahden hengen voimin. Ilari ja minä. Minä ja Ilari. Mutta onneksi ei kuitenkaan täysin kahdestaan. Apunamme meillä on joukko koekäyttäjiä, joita ilman mistään ei olisi tullut mitään.

Kaksi päätä yhteen lyöty, määränpää aina tuntematon

Tahtoon ensiaskeleita otettiin samalla, kun suunnittelimme omia häitä. Tai tarkemmin sanottuna Ilari otti, vaikkei sitä itse vielä tiennytkään. Keskityimme silloin täysillä häiden ja häämatkan suunnitteluun miettimättä elämää sitä pidemmälle.

Hääkuvassa ei kumpikaan vielä tiennyt, mistä itsensä tulevaisuudessa löytää. Kuva: Lauri Hytti http://laurihytti.com

Siinä vaiheessa, kun häämatkalla tarvitsimme lomaa reissaamisesta, näki Ilari jo mielessään hääsovelluksen ja pian minutkin oli puhuttu ympäri. Edelleen ihmettelen, kuinka tässä näin kävi. Ainakin mieheni kärsivällisyydellä ja loppumattomalla uskolla meidän mahdollisuuksiin oli osuutensa asiassa. Lopulta olimme molemmat sitä mieltä, että Tahtoo on rakennettava.

Työnjako on siltä osin selvä, että Ilari koodaa kaiken A:sta Ö:hön, ja muu tehdään yhdessä. Ideointi, suunnittelu ja koko projektin eteenpäinvienti on molempien vastuulla.

Talvella Tahtoota rakennettiin Lapissa pirttipöydän ääressä

Tahtoota kehitetään kahden käsiparin voimin lähes viikon jokaisena päivänä ja aamusta iltaan. Onneksi tuo mieheni on myös paras ystäväni, koska vähemmästäkin luulisi pään hajoavan. 24/7 yhdessäolo ja yhteinen projekti ei ole ihan jokaiselle sopiva tilanne. Meillä kaikki on kuitenkin mennyt paremmin kuin hyvin, vaikka Tahtoo tarkoittaa toisen naaman näkemistä käytännössä lähes joka hetki.

Kunnon aamiaisen voimin eteenpäin

Palaute auttaa jaksamaan ja jatkamaan

Palvelua kehittäessä on käynyt selväksi, että se, mitä me voimme kahden pään voimin keksiä ja miettiä, on rajallista. Apua tarvitaan. Onneksi omaa aikaansa tälle projektille ovat antaneet kirjaimellisesti monet vastaantulijat, sukulaiset, tuttavat ja nyt viime kuukausien aikana ihanat koekäyttäjämme.

Jo häämatkan loppupuolella pyysimme eteen sattuneita suomalaisia testaamaan siihen mennessä valmiiksi saatuja sovelluksen osia. Suomeen paluun jälkeen kaikki tutut ja perheenjäsenet olivat vaaravyöhykkeellä meidät tavatessaan. Jossain vaiheessa iltaa läppäri kaivettiin aina esiin, jotta viimeisimpiin muutoksiin saataisiin ulkopuolisten kommentteja.

Apua on etsitty myös monesta hienosta hääkirjasta

Ensimmäiseen todelliseen tulikasteeseen Tahtoo joutui viime vuoden lopulla, kun olimme valmiita luovuttamaan sovelluksen tulevien käyttäjien käsiin ilman olan yli seuraamista. Katsoimme silloin jännittyneinä, kun oikeat hääparit valtasivat palvelun.

Siitä lähtien meitä on auttanut ja auttaa parhaillaan suuri joukko tämän ja seuraavan vuoden morsiamia ja sulhasia, joilta saatu palaute ja käyttökokemus on mittaamattoman arvokasta. Samalla lähipiirimme on saanut huokaista helpotuksesta.

Tässä muutamia otteita palautteista, joita olemme tähän mennessä saaneet:

Häiden järjestäminen ei näytä niin kaoottiselta teidän palvelun kautta!

Tämä on ollut yksi suurimmista tavoitteista: Tehdä hääjärjestelyihin hyppäämisestä nykyistä helpompaa!

Selkeä sivu, helppo käyttää ja ulkonäkökin miellyttää! 🙂

Kaikki sellaista, mihin pyritään joka päivä. Tahtoo on toivottavasti muidenkin mielestä houkutteleva, koska kuka nyt jaksaisi epämiellyttävässä paikassa häitänsä suunnitella.

On kyllä huippu sivusto. Nyt kun mieskin tuli mukaan niin piti hyvänä ja helppona. Kaikki asiat samassa paikassa ylhäällä.

Meillä on ollut heti alusta alkaen ajatuksena se, että myös miehet ovat enemmän kuin tervetulleita käyttämään hääsovellusta. Tahtoo ei ole vain morsiamille, vaikka suurin osa käyttäjistä tulisi aina olemaan naisia.

…mies ihasteli varsinkin pöytäosiota ja on kehunut sitä kaikille 🙂

Tämä on niin kiva kuulla, koska jos jonkun osion koodaamisen kanssa on Ilarin harmaat aivosolut päässeet koville, niin istumajärjestyksen. Pöydät-sovellusta tehdessään hän sai kaivella kaikki geometrian ja matriisilaskennan opit, jotka vuosien saatossa olivat hautautuneet jo aika syvälle. Lopputulos on hieno. Moni muukin mies voisi innostua istumajärjestyksen suunnittelusta nyt, kun sen voi vihdoin hoitaa helposti.

Ensinnäkin ihana sovellus ❤️

Lyhyt ja ytimekäs kommentti, joka tuo hymyn kasvoille.

Yksi koekäyttäjistämme, Jenna, on jo ehtinyt kirjoittamaan hääblogiinsa Kohti sateenkaarevia häitä omista Tahtoo-kokemuksistaan. Koko postauksen otsikko kiteyttää paljon: Odottamaton Apu. Juuri sitä haluamme hääpareille olla. (Tai no ehkä myöhemmin myös se odotettu apu, jahka kaikki tietävät Tahtoon olemassaolosta jo ennakkoon 😉.)

Mikään muu ei pidä meidän innostusta paremmin yllä, kuin tällainen palaute käyttäjiltä. Suunta on oikea!

Ylle koostin saamiamme ihania, positiivisia huomioita, mutta vielä tärkeämpiä ovat olleet kaikki muut parannusehdotukset. Olemme saaneet koekäyttäjiltä läjäpäin korvaamattoman arvokkaita ideoita ja toiveita ja suoraa palautetta kaikista Tahtoon sovelluksista.

Talvella ihmeteltiin takkatulen lämmössä valkotaulun todo-listaa

Matkan varrella moni meidän mielestä loistava idea on saanut täystyrmäyksen hääparien päästessä kertomaan mielipiteitään. Samalla moni toimiva juttu olisi jäänyt toteuttamatta ilman käyttäjien toiveita ja ideoita.

Emme voi muuta kuin kiittää ihan jokaista Tahtoota testannutta, jotka ovat jaksaneet kertoa kokemuksistaan, antaa palautetta ja heitellä ideoita siitä, mitä palvelusta vielä puuttuu ja mikä ei vielä toimi. Kiitos!

Minne matkaa hääsovellus Tahtoo seuraavaksi?

Alusta asti tämä on ollut suuri seikkailu. Karttaa ei ole ja kompassikin sekoilee kuin lähellä pohjoisnapaa. Silti koko ajan mennään eteenpäin. Joskus tosin tuntuu, että aivan liian hitaasti. Yritän muistaa silloin saman, mitä näin yhden uuden koekäyttäjän kirjoittaneen päästessään viimein kokeilemaan palvelua: “Hyvää kannatti odottaa”.

Eteenpäin mennään suomalaisella jääräpäisyydellä

Selvää on, että mitä ikinä Tahtoosta tuleekaan, niin jotain ollaan varmasti tehty oikein. Palvelu on jo nyt tuonut hyötyä ja iloa useammalle hääparille, joten siihen käytetty aika ei ole onneksi mennyt hukkaan. Selkeästi suomalaiselle hääsovellukselle on kysyntää.

Meillä on omat ajatukset ja haaveet siitä, mistä löydämme itsemme Tahtoon kanssa tulevaisuudessa. Nyt kuitenkin keskitytään vain täysillä siihen, että saamme palvelun avattua ja kaikkien suomalaisten hääparien avuksi. Siinä on ihan tarpeeksi pureskeltavaa kahden hengen tiimille. Sen jälkeen olemme myös paljon viisaampia jatkon suhteen.

Osui ja upposi! Kuva otettu Kuala Lumpurin lentokentällä

Juuri nyt otamme uusia koekäyttäjiä mukaan pikku hiljaa samalla, kun uudistamme koko palvelun ulkoasua ja parannamme nykyisiä sovelluksia käyttäjien toiveita kuunnellen. Yhden sovelluksen nimikin näyttää joutuvan kokonaan vaihtoon…

Vaikka matka on vielä kesken, olemme jo nyt pirun ylpeitä palvelusta. Tällaista ei Suomessa ole ollut ennen tarjolla!