Uusia huippuominaisuuksia Tahtoossa

Ilari Patrikka profiilikuva
Kirjoittanut Ilari Patrikka

Useamman kuukauden työ saatiin viimein päätökseen ja Tahtoo on nyt päivitetty versioon 1.9.3. Numerot lähestyvät uhkaavasti versiota kaksi, jännää..

Viimeisin päivitys oli tällä kertaa niin massiivinen ja toi mukanaan niin monta toivottua ominaisuutta, että ne ansaitsevat oman esittelypostauksensa. Blogin puikoissa on vaihteen vuoksi Tahtoo hääsuunnittelusovelluksen toinen perustaja, Ilari.

Mitä kaikkea uutta sovelluksesta nyt löytyy?

Ilmoitukset-ominaisuus

Ilmoitukset sovelluksen oikeassa yläreunassa

Ensimmäiseksi esittelyyn tärkein uudistus. Sovelluksen oikeaan yläreunaan on ilmestynyt soittokello-ikoni, jonka takaa näet uusimmat tapahtumat tililläsi. Jos esimerkiksi sinut merkataan vastuuhenkilöksi tehtävään, saat siitä ilmoituksen. Tai jos vieras yrittää kirjautua hääsivulle, mutta kirjoitusvirheen vuoksi nimihaku ei löydä vierasta, saat siitä varoituksen! Myös onnistunut ilmoittautuminen näkyy ilmoituksissa ja moni muukin asia. Tämä ominaisuus on kuin liima, jolla kaikki Tahtoon palaset toimivat vihdoin saumattomasti yhteen!

Ponnahdusilmoitukset

Esimerkki ponnahdusilmoituksesta

Tiliasetukset → Ilmoitukset -sivulla voit käydä kytkemässä päälle ponnahdusilmoitukset, jolloin saat tiedon tiliin liittyvistä tapahtumista välittömästi, vaikka Tahtoo ei olisikaan selaimessa avoinna. Aluksi tuemme Chrome-, Edge- ja Firefox-selaimia Mac OS-, Windows-, Linux- että Android-alustoilla. Applen Safari-selaimelle ja iOS-alustalle tuki ponnahdusilmoituksille on tulossa myöhemmin. Ja tietenkin ilmoitukset voi myös tilata sähköpostiin samaiselta asetussivulta!

Hääsivun taustakuvan asemointi

Esimerkki ponnahdusilmoituksesta

Pitkään toivottu parannus hääsivun taustakuviin on vihdoin käytettävissä. Nyt hääsivun osion taustakuvan voi asemoida tietokone-, tabletti- ja mobiilinäytöille erikseen ja kahdelle jälkimmäiselle vielä pysty- ja vaakatiloille erikseen. Voit siis huomattavasti aiempaa tarkemmin määrittää, miten taustakuva on aseteltu. Samalla lisättiin uusia tiloja taustakuvan mahdutukselle, ja nyt voit esimerkiksi asettaa taustakuvan pienemmäksi kuin osio. Huomasimme testeissämme, että se mahdollistaa aika jänniäkin visuaalisia ratkaisuja hääsivulla!

Hääsivulle kirjautuminen uudistui

Esimerkki ponnahdusilmoituksesta

Usein vieras näkee hääsivulle kirjautuessaan ensimmäisenä salasanalomakkeen ja seuraavaksi nimihakulomakkeen. Nämä lomakkeet saivat juuri kaipaamansa visuaalisen päivityksen ja ovat nyt elegantit ja siistit. Samalla tummanharmaa taustakuva vaihtui “blurrattuun” versioon hääsivusta, jolloin jo kirjautumisvaiheesta löytyy hääsivun värimaailmaa ja tunnelmaa. Jo luodulle sivulle “blurratun” taustan saa käyttöön avaamalla kyseisen hääsivun sovelluksen hääsivu-muokkaimessa ja sitten sulkemalla muokkaimen.

Ilmoittautumis-elementin parannukset

Esimerkki ponnahdusilmoituksesta

Nyt vieraalle näytetään lataus-animaatio, kun hän on lähettänyt vastauksensa hääsivun kautta. Animaation ohessa on muokattavissa oleva teksti, jossa vakiona lukee “Vastausta lähetetään”. Tämän muutoksen ideana on paremmin viestittää häävieraille, milloin vastaus on varmasti perillä.

Lisäksi elementissä mahdollisesti kysyttävien lisätietojen järjestystä voi nyt muuttaa helposti.

Lisätietojen muokkaus

Esimerkki ponnahdusilmoituksesta

Itseäni ehkä eniten Tahtoon historian aikana ärsyttänyt puute on nyt korjattu ja tästä eteenpäin vieraiden lisätietoja voi muokata helposti. Lisätiedoista voi muuttaa nimeä, vaihtoehtojen nimiä tai poistaa ja lisätä vaihtoehtoja sekä muuttaa niiden järjestystä. Muistathan kuitenkin harkita mitä teet, ennen kuin muutat vaihtoehdon nimeä tai poistat vaihtoehdon, mikäli vieraat ovat jo antaneet kyseiseen lisätietoon vastauksia. Tai jos et harkitse, niin sovellus kyllä varoittaa sinua mikäli on tapahtumassa peruuttamattomia muutoksia 😉

Yksittäiset tuolit pöytäjärjestykseen

Esimerkki ponnahdusilmoituksesta

Usein kysytty pieni mutta merkittävä lisä Pöydät-osioon julkaistiin nyt samalla. Tästä eteenpäin istumajärjestykseen voi lisätä yksittäisiä tuoleja aivan minne haluaa! Lisäksi pöydistä voi myös piilottaa yksittäisiä tuoleja, tai vaikka kaikki tuolit. Tämä tapahtuu valitsemalla pöytä ja tuplaklikkaamalla tai tuplatäppäämällä tuolia. Piilotetun tuolin saa takaisin samalla tuplaklikkauksella.

Lupa viestintään

Tiliasetukset-sivulla on nyt uusi osio, “Uutiskirjeet”, mistä voit käydä ruksaamassa kolme eri kohtaa joiden mukaisesti saat Tahtoolta sähköpostiviestejä, esimerkiksi juurikin liittyen uusiin ominaisuuksiin sovelluksessa.

Hääpäivä-laskuri

Esimerkki ponnahdusilmoituksesta

Aloitussivun viiriä voi nyt klikata, jolloin viirin sisältö muuttuu kuvastamaan aikaa hääpäivään, joko päivissä tai sekunnin tarkkuudella. Jos haluaa tarkan ajan, kannattaa käydä Tiliasetukset-sivun “Häätiedot”-osiossa asettamassa tarkka kellonaika 😊 Sama ominaisuus on vielä tulossa elementtinä hääsivulle, mutta se ei valitettavasti ehtinyt tähän päivitykseen!

Seuraa Tahtoon tarinaa

Esimerkki ponnahdusilmoituksesta

Aloitussivun alalaitaan on lisätty linkit Tahtoon tileihin sosiaalisessa mediassa. Tervetuloa seuraamaan hääaiheisia juttujamme myös somen puolelle!

Siinäpä ne isoimmat uudistukset, joiden lisäksi taustalla muuttui, korjaantui ja parantui paljon pientä ja huomaamatonta, kuten se, että muutettaessa pöydän kokoa näkyy pöydän nimen tilalla hetkellisesti istuinten lukumäärä. Tai vieraslistan tekstikentät kertovat animaatiolla, kun tieto on päivittynyt. Tai että Tiliasetukset-sivu sai jokaiselle osiolle oman ikonin helpottamaan hahmottamista. Tai…

Mitä sinä haluaisit seuraavaksi Tahtoossa rakennettavan?