on kenties Suomen ihanin hääsivusto, ja . Suunnittele hääjuhlasi, luo upea ja löydä hääyritykset juhlasi avuksi.

Hakusessa valokuvaaja — Helsinki hääjuhlien sijaintina?

Marja Kontiainen

Onneksesi valtaosa suomalaisista häävalokuvaajista joko toimii pääasiassa Helsingin alueella, tai on ainakin hyvin valmis matkustamaan paikan päälle. Hääkuvauksen suhteen ongelma ei ole vaihtoehtojen lukumäärä, vaan itselleen sopivimman valokuvaajan löytäminen sadoista kandidaateista.

Kun vaihtoehtoja on paljon, iskee herkästi analyysiparalyysi eli infoähky. Satoja gallerioita selaamalla silmät on sirrissä ennen kuin ehdit muodostaa edes kattavaa kokonaiskuvaa. Silti hyvän kuvaajan valitseminen on tärkeä juttu: Ensinnäkin vietät hääpäivänä paljon aikaa hänen seurassaan, ja toisekseen, häistä jää puolison ja sormuksen lisäksi käteen yleensä vain hääkuvat ja häävideo.

Olisi suotavaa, että saisitte itsellenne kauniit kuvat, joihin on ihana palata vuosien saatossa aina uudestaan ja uudestaan.

Käydään asiaan.

Ammattitaitoiset kuvaajat Helsingissä

Helsingissä ei ole pulaa ammattitaitoisista hääkuvaajista, mutta ei myöskään vähemmän ammattitaitoisista kuvaajista. Hyvä kamera ei tee kenestäkään hyvää hääkuvaajaa, eikä hienoja kuvia ottava serkkupoika välttämättä osaa lainkaan kuvata hääjuhlia.

Häiden kuvaamisessa on omat ainutlaatuiset haasteensa. Tilanteita ei usein voi sommitella mieleiseksi ja kuvaajan pitää toimia pitkälti vaiston ja kokemuksen varassa pysyäkseen mukana menossa. Kaikki tapahtuu vain kerran, eikä joitain kuvia ole varaa mokata.

Lisäksi valaistus on monissa Helsingin juhlatiloissa vähintäänkin kehno ja olosuhteet hankalat. Agroksenmäen Holvikellarissa tai Tenalji Von Fersenin juhlasalissa hämärä saa aivan uuden määritelmän. Muutamalla seinävalaisimella tai kynttilöillä valaistu juhlatila on tunnelmallinen, mutta kokemattomalle kuvaajalle painajainen.

Ammattimaisesti toimivan valokuvaajan tunnistaa siitä, että hän kuuntelee asiakasta, yhteydenpito on nopeaa, sovitut asiat pidetään, varatessa kuvausta laaditaan kuvaussopimus ja hänellä on esitellä laajoja hääkuvagallerioita aiemmista töistään.

Tahtoon kuvaajahakuun ei myöskään kaikki haluavat pääse mukaan, vaan jokainen valokuvaaja on ammattitaitoinen ja hääkuvaajana kokenut. Sekin kannattaa muistaa, että "edullinen hääkuvaaja" ja "Helsinki" harvoin kuuluvat samaan lauseeseen, ja vaikka edullisuus saattaa houkuttaa, suosittelemme erityisesti kuvaajan kohdalla valitsemaan edullisen sijaan hyvän.

Hääkuvaus Helsingissä: Suosituimmat kuvauspaikat

Valokuvaus ja Helsinki on loistava yhdistelmä, sillä Helsinki on varsinainen hyvien kuvauspaikkojen aarreaitta. Vanhempien kaupunginosien idylli toimii kuvissa loistavasti, eikä Helsingistä puutu myöskään viheralueita tai rauhallisempia kuvauspaikkoja.

Suomenlinna

Merellistä Helsinkiä parhaimmillaan ja täynnä mahtavia vaihtoehtoja hääkuvien ottamiseen. Huonona puolena voitaisiin mainita kohteen suosio - et tule olemaan ainoa, jonka suosikkihääkuva on otettu erään tietyn vanhan puun läheisyydessä.

Helsingin keskustan mukulakivikadut

Mukulakivikadut, Helsingin ratikat tai vaikkapa Tuomiokirkko luo upean taustan maailmanluokan hääkuville. Kaupungissa on paljon vilinää ja liikennettä, mutta yleensä ymmärrystä riittää niin taksi- kuin ratikkakuskeilla muutaman sekunnin viivästykselle hääparin huomatessaan.

Vanhankaupunginkoski ja Lammassaari

Virtaavaa vettä, pitkospuita, putous, silta ja riippuen vuoden ajasta paljon muutakin. Vanhankaupunginkoski on upean rustiikkinen miljöö hääkuville. Lammassaaren pitkospuilta taas löytyy upeita taustoja kuville miltei jokaisen mutkan takaa.

Talvipuutarha

Talvipuutarhan piha tarjoaa upean vaihtoehdon hääpotrettien miljööksi. Huonomman sään sattuessa, tai miksei muutenkin, voi helposti pujahtaa sisätiloihin keskelle vehreää viidakkoa. Varaudu kuitenkin siihen, ettette välttämättä ole paikan ainoa hääpari!

Kirjastot

Keskustakirjasto Oodi tuo hääkuviin modernimpaa miljöötä, kun Rikhardinkadun kirjasto taas tarjoaa hämyisempää tunnelmaa.

Kattoterassit

Näkymä Helsingin kattojen ylle hääkuvien taustana? Hotellien, kuten Hotelli Tornin kattoterassi, Ateljee Bar, tarjoaa upean vaihtoehdon hääkuvien ottamiseen. Yleensä kuvaaminen ei yrityksiä haittaa, varsinkin jos lupa muistetaan kysyä. Pienimuotoiset hääkuvaukset voivat olla jopa hauska ohjelmanumero muille asiakkaille.

Rouheaa ja urbaania

Toisenlaista tunnelmaa hääkuviin löydät betoni-Pasilan tai Merihaan karun urbaaneista kaupunginosista, tai vaikka tekemällä pienen metromatkan kuvaajan kanssa.

Helsingistä löytyy lukuisia hyviä vaihtoehtoja, mutta selvitä kuitenkin aina etukäteen, onko kuvaaminen sallittua! Kysy myös hääkuvaajaltasi suosituksia ja ehdotuksia hääpotretteja varten. Jokaisella hääkuvaajalla on omat suosikkipaikkansa ja monet hääkuvauksen ammattilaiset käyvät etukäteen etsimässä juhlatilan läheltä sopivia paikkoja hääpotrettien ottoon. Erityisesti silloin, jos juhlapaikka ei ole etukäteen valokuvaajalle tuttu.

Miksi hääkuvaus pääkaupunkiseudulla on kalliimpaa?

Ensinnäkin, Helsingissä toimivat monet maan parhaista valokuvaajista, ja hinta yksinkertaisesti heijastelee palvelun laatua.

Helsinkiläisellä valokuvaajalla on myös monesti muualla asuvaa kollegaa korkeammat kustannukset katettavanaan, koska hintataso on yleisesti pääkaupunkiseudulla muuta maata korkeampi, jolloin edullisemmatkin hääkuvaajat joutuvat pitämään hintatason hieman korkeammalla.

Monesti hintaa pohtiessa unohtuu, että kuvaajan työ ei myöskään kestä vain yhtä päivää. Hän todennäköisesti viettää paljon aikaa neuvotellen teidän kanssa ja kertomalla palveluistaan, suunnittelee kuvausta ja tutustuu juhlapaikkaan sekä hyviin potrettikuvauslokaatioihin etukäteen. Pitkän juhlapäivän jälkeen seuraa vielä aikaavievä jälkikäsittely. Yhteenlaskettuna yhdet häät vievät helposti viikon työpanoksen.

Yhteenveto

Hääkuvaajan valinta ei ole helppoa, erityisesti Helsingin kokoisen kaupungin vaihtoehdoista, mutta siihen kannattaa kuitenkin käyttää aikaa ja vaivaa. Emme nimittäin ole kuulleet vielä yhdenkään hääparin katuneen hyvän hääkuvaajan hankkimista!

Erinomainen apuväline kuvaajien arvioimisessa on Tahtoon hääkuvaajahaku. Jos luot tilin hääsovellukseen, voit lisäksi tallentaa suosikit myöhempää vertailua varten, järjestää ne paremmuusjärjestykseen, tehdä muistiinpanoja ja lopulta ottaa helposti yhteyttä jokaiseen potentiaaliseen hääkuvaajaan, yhdellä kertaa.

Jokatapauksessa, onnea hyvän hääkuvaajan etsintään!

Muita löytöjä: Hääkuvaajat Uusimaa