Hääpuvut ja asusteet Helsinki

4hakutulosta

⁨Löydä unelmiesi hääpukuliike tai hääpukusuunnittelija ⁨Helsingin⁩ alueelta.⁩

Milloin hääpuvun etsiminen kannattaa aloittaa?

Hääpuvun etsiminen kannattaa aloittaa noin 9-12 kuukautta ennen hääpäivää. Useimmat suosittelevat aloittamista viimeistään vuosi ennen hääpäivää. Tällöin on tarpeeksi aikaa tutustua eri tyylisiin häämekkoihin ja hääpukuihin, löytää sopiva puku, tilata se ja teettää hääpukuun tarvittavat muutokset.

Valmispukujen tilausajat vaihtelevat muutamista kuukausista yli puoleen vuoteen, minkä vuoksi häämekon etsimisen kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Lisäksi valmispukuihin tehdään vielä lopuksi muutoksia istuvuuden varmistamiseksi, mitä varten on myös hyvä varata aikaa.

Mittatilauspukujen osalta aikataulu riippuu paljon ompelijasta, mutta silloinkin yhteydenotto noin vuosi ennen hääpäivää on hyvä perusohje. Morsiuspuku on mahdollista teettää lyhyemmälläkin aikataululla, joten aina kannattaa kysyä ja tiedustella toivomasi hääpukusuunnittelijan tilannetta.

Ajoissa olemalla voit varmistaa, että sinulla on tarpeeksi aikaa ja valinnanvaraa löytää unelmiesi hääpuku. Toisaalta jos valitsee hääpuvun liian aikaisin, on vaarana, että muuttaa mielensä hääsuunnitteluiden edetessä.

Ateljé Tuhkimotarina/Heidi Tuisku
Ateljé Tuhkimotarina/Heidi Tuisku

Mitä kannattaa ottaa huomioon hääpukua valitessa?

Ensin tärkein! Hääpukuvaihtoehtoja on niin paljon, että jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Tyylejä, materiaaleja, värejä ja hintoja löytyy valtavasti.

Etsintä kannattaa aloittaa miettimällä hääpuvun tyyliä ja myös minkä tyyppisissä häissä pukua aiotaan pitää. Rentoihin puutarhajuhliin voi olla hyvä valita toisenlainen hääpuku kuin juhliin, joissa vieraiden toivotaan pukeutuvan iltapukuun.

Tyylin ja ulkonäön lisäksi hääpukua valitessa kannattaa huomioida, että valitsee sellaisen puvun, joka tuntuu hyvältä päällä. Hääpäivä kestää usein huomattavasti pidempään kuin muut juhlat, jolloin myös juhlavaatteelta kannattaa vaatia enemmän. Laadukasta ja kantajalleen hyvin istuvaa hääpukua pitää mielellään koko hääpäivän.

Sovitukseen ja oikean hääpuvun valintaan on hyvä varata riittävästi aikaa. Mikään ei pilaa hääpäivää yhtä tehokkaasti kuin ikävältä tuntuva, kutittava tai huonosti istuva hääpuku.

Esimerkiksi mikään valmispuku istuu harvoin heti täydellisesti kantajalleen, joten niihin tehdään lähes aina muokkauksia ompelijalla ennen hääpäivää.

Yleensä hääpukuliikkeisiin varataan ennakkoon sovistusaika, mutta kannattaa tarkastaa jokaisen liikkeen käytännöt ennakkoon. Useimmiten ajanvaraus onnistuu näppärästi netin kautta, ja samalla varmistetaan sovitusrauha jokaiselle hääpukua etsivälle.

Minkä hintaisia häämekot ovat?

Morsiuspukujen hinnat vaihtelevat suuresti riippuen muun muassa tyylistä, merkistä, siitä onko kyse valmismallistosta vai mittatilauspuvusta ja esimerkiksi siitä onko kyse aiempien vuosien vai täysin uudesta mallista.

Omaa budjettia kannattaa pohtia jo ennen hääpuvun etsinnän aloittamista, sillä se vaikuttaa paljon siihen, minkälaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Yleensä hääpukuliikkeissä on eri hintaluokkien pukuja, joten budjetin avulla voi rajata, mitä pukuja kannattaa lähteä sovittamaan. Hääpukujen hintoihin kannattaa tutustua jo ennen sovittamista hääpukuliikkeiden sivuilla.

Hääpuvun voi myös ostaa käytettynä niin liikkeestä kuin suoraan edelliseltä omistajalta. Käytettyjen hääpukujen hinta on edullisempi mutta valinnanvaraa vähemmän ja sopivan puvun etsiminen voi olla hankalampaa. Hääpukuja myös vuokrataan, mutta vuokraaminen ei välttämättä ole edullisempaa kuin hääpuvun ostaminen.

Elegant Affairs Helsinki
Elegant Affairs Helsinki

Poimintoja kategoriasta hääpuvut ja asusteet