Kihlasormukset ja vihkisormukset Helsinki

2hakutulosta

⁨Löydä upeat vihkisormukset ja kihlasormukset ⁨Helsingin⁩ alueelta.⁩

Vinkkejä kihlasormuksen ja vihkisormuksen valintaan

Vihki- ja kihlasormus ovat puolison jälkeen ainoa asia, mitä hääpäivästä jää jäljelle. Tai niin ainakin sanotaan. Lisäksi kihla- ja vihkisormus ovat häiden jälkeen käytössä joka päivä. Tämän vuoksi moni päättääkin panostaa juuri sormuksiin.

Sormusta etsiessä budjetin miettiminen on tärkeä ensimmäinen askel. Sormuksia löytyy kaikista hintaluokista riippuen muun muassa materiaaleista, käsityön määrästä ja siitä, onko kyse mittatilaussormuksesta vai mallistotuotteesta. Budjettia miettiessä kannattaa muistaa, että korkealaatuiset sormukset kestävät vuosia ja voivat olla käytössä loppuelämän.

Seuraavaksi kannattaa selata, tutustua ja ihastua erilaisiin sormuksiin sekä netin kautta että käymällä paikan päällä kokeilemassa erityylisiä vaihtoehtoja. Niin saatte selville, minkä mallinen sormus on itselle mieluisin.

Koska vihki- ja kihlasormusta käytetään usein arjessa, on todella tärkeää, että valittu sormus istuu hyvin ja tuntuu mukavalta. Sormusostoksille kannattaa varata aikaa ja sormuksen oikeaa kokoa on hyvä tunnustella rauhassa.

Sormuksen tyyliä ja materiaalia valitessa kannattaa ulkonäön lisäksi miettiä, miten sormus sopii teidän elämäntyyliinne ja miten sormusta aikoo käyttää. Sormukset eroavat nimittäin hyvin paljon kestävyytensä suhteen. Materiaalit, sormuksen malli ja se onko sormus valettu vai taottu käsin vaikuttavat kaikki sormusten kestävyyteen.

Jos sopivaa sormusta ei löydy valmismallistoista, voi kihla- tai vihkisormuksen myös teettää mittatilauksena. Tutustukaa eri kultaseppien tyyliin ja tuotantoon, jotta löydätte teille sopivan tekijän. Mittatilaussormuksissa voi usein hyödyntää vanhoja koruja, jolloin sormus voi tuntua entistä merkityksellisemmältä.

Oona Armia Jewelry
Oona Armia Jewelry

Voiko kihlasormus olla jotain muuta materiaalia kuin kultaa?

Kulta ja valkokulta ovat suosittuja valintoja kihla- ja vihkisormuksen materiaaliksi, mutta muitakin vaihtoehtoja on.

Esimerkiksi hopeaa, platinaa, palladiumia ja punakultaa käytetään paljon sormuksissa. Myös titaani on suosittu kihla- ja vihkisormuksen materiaali. Muita sormuksissa käytettäviä materiaaleja ovat ruostumaton teräs, tungsten sekä zirkonium.

Eri materiaalit eroavat muun muassa värin, kestävyyden ja hinnan suhteen.

Lue lisää sormuksista Tahtoon blogista

Lisää tarinoita, perinteitä ja uskomuksia kihlasormuksista ja vihkisormuksista löydät Tahtoon blogista: 9 faktaa vihkisormuksista, joiden jälkeen oma sormuksesi tuntuu vielä tärkeämmältä.

By Laura Darth
By Laura Darth

Poimintoja kategoriasta kihlasormukset ja vihkisormukset