Hääkuvaajat Tampere

10hakutulosta

⁨Löydä mieleisin hääkuvaaja ⁨Tampereen⁩ alueelta.⁩

Hääkuvaajan valinnasta

Mitä hääparin kannattaa huomioida, kun etsii häävalokuvaajaa?

  • Tyyli: Tutki eri valokuvaajien portfoliota ja valitse sellainen hääkuvaaja, jonka kuvaustyyli sopii sinun mieltymyksiisi.
  • Galleriat: Jos kuvaajalla ei ole näkyvillä laajoja gallerioita, kysy sellainen katsottavaksi. Näin saat tarkemman kuvan valokuvaajan tyylistä, ja siitä mitä odottaa koko hääjuhlan kuvilta hääpotrettien lisäksi.
  • Budjetti: Mieti, mikä on oma budjettisi ja tutustu eri valokuvaajien hinnastoihin. Valokuvaajan hintaan vaikuttaa muun muassa kuvauksen kesto ja kuvaajan kokemus.
  • Kemia: Valokuvaaja viettää hääpäivänä paljon aikaa hääparin kanssa, joten kannattaa valita hääkuvaaja, jonka kanssa viihtyy. Tutustu siis valokuvaajaan tarkemmin myös sen vuoksi, että saat selville toimiiko teidän ja valokuvaajan välinen kemia.
  • Ajankohta: Häävalokuvaajan etsimisessä kannattaa olla ajoissa liikkeellä, koska hääkuvaajalle mahtuu vain yhdet häät yhdelle lauantaille. Suosituimmat kuvaajat ovat varattuina sesonkiaikana jopa kahdeksi vuodeksi eteenpäin.

Kannattaako etsiä hääkuvaaja omalta paikkakunnalta?

Useimmat valokuvaajat tykkäävät matkustaa ja liikkuvat mielellään eri puolille Suomea (ja maailmaa) häiden perässä. Jos siis ihastut jonkun kuvaajan tyyliin, kannattaa aina kysyä tarjousta riippumatta siitä, mistä päin hääkuvaaja on.

Kannattaa toki tutustua myös oman paikkakunnan kuvaajiin, sillä heillä on monesti kokemusta kuvaamisesta kyseisen alueen juhlatiloissa ja kenties tiedossa sellaisia kuvauspaikkoja, joita ulkopaikkakuntalaisten voi olla vaikea löytää.

Valokuvaaja Ari Suonpää
Valokuvaaja Ari Suonpää

Miksi hääkuvaajan kanssa kannattaa tehdä kirjallinen sopimus?

Hääkuvaajan kanssa on hyvä tehdä varausvaiheessa aina kirjallinen sopimus, koska se antaa molemmille osapuolille selkeän ymmärryksen siitä, mitä odotetaan ja mitä on sovittu.

Sopimus hääkuvauksesta sisältää yksityiskohtaiset tiedot palveluista, aikataulusta, hinnoittelusta ja vastuista. Tämä on molempien osapuolien etu. Kirjallinen sopimus tarjoaa myös juridisen suojan, jos tapahtuu jotain odottamatonta.

Valitsisinko häihin valokuvaajan, videokuvaajan vai molemmat?

Valinta häävalokuvaajan ja häävideokuvaajan välillä riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja tarpeista, eikä valinta näiden välillä ole välttämättä helppo.

Ennen oli tyypillistä ottaa häistä muistoksi pelkät hääpotretit. Nykyisin useimmiten valitaan dokumentaarinen häävalokuvaus koko päiväksi, ja jos budjetti sallii, valitaan myös häävideokuvaaja ikuistamaan hääpäivää.

Hyvin tehty häävideo herättää henkiin koko hääpäivän ja erityisesti vihkimisen, hääpuheet ja häätanssin eri tavalla kuin hääkuvat. Toisaalta hääkuvat on ne, joista voit valita taulun seinälle ja joihin saa napattua paljon sellaisia hetkiä hääpäivästä, mitä ei videoon mahdu.

Hääkuvat tarjovat perinteisemmän ja pysyvämmän tavan tallentaa hääpäivän muisto. Hääkuviin on myös helpompi palata ja niiden jakaminen niin vieraille kuin somessakin on usein sujuvampaa kuin häävideon.

Toisaalta ne, jotka ovat saaneet hääpäivästä muistoksi häävideon, kertovat jälkikäteen, että eivät kadu hetkeäkään häävideokuvaajan hankkimista.

Hääkuvaukseen siis pätee sama, kuin moneen muuhunkin asiaan häissä: Toisen puolesta on mahdotonta päättää, mutta jos mahdollista, valitse molemmat!

Anrietta – Visual storyteller
Anrietta – Visual storyteller

Poimintoja kategoriasta hääkuvaajat